Gå til hovedinnhold

Min helgeglede med bilder!

Endelig går det min vei, i allefall på noen bilder.
Det er fortsatt noen bilder som jeg ikke får lastet inn, selv om jeg komprimerer bildene likt.
Men nok om det, skjer det igjen så får jeg heller vurdere tingenes tilstand da!
 
I dag har det, eller det gjør det fortsatt, det lukter jul i huset.
Spraker på ovnen, og ute så har endelig julesnøen kommet.
På kjøkkenet er jeg i full sving med de kakene jeg må ha i julen.
 
Julekake med rosiner - en oppskrift etter min mor.
 

Julekake er godt til kaffen, på med brunost og uten.
 
Vørterkake er også en må ha kake i julen.
Den duften av nystekt vørterkake er så herlig.


Oppskrift på Vørterkake:
500 gr rugmel siktet
1 ts malt anis
1 ts malt koriander
1 ts malt nellik
1 ts malt pepper
3 dl helmelk
1 dl mørk sirup
50 gr gjør
1 flaske vørterøl
500 gr hvetemel
2 dl rosiner
 
Bland sammen rugmel og halv parten av hvetemelet, ha i all krydder. Varm melken og bland ut gjæren i den varme vesken. Tilsett sirup og vørterøl i melken.
Elt sammen og ha i resten av hvetemelet til deigen er passe.
 
Stekes på 200 gr i 35-40 min.
 
Jeg lovet oppskriften på krydderkaken min også, som jeg bakte før i uka.
Jeg får desverre ikke lastet inn bilde av den, men oppskriften skal dere få:
 
7,5 dl kulturmelk
5 dl sukker
1 ss natron
1-2 ts kanel
1-2 ts kardemomme
1-2 ts ingefær
1-2 ts nellik
2 ss tyttebærsyltetøy
8-9 dl hvetemel
150 g smeltet smøt
 
Rør sukkeret ut i kulturmelken, bland det andre og rør sammen til en glatt røre. Tilsett smøret helt til slutt.
Stekes på 180 grader i 50-60 min.
 
Ønsker dere lykke til!
 
En annen glede som jeg gjerne vil dele med dere er denne flotte blomsten som står i stuevindu mitt.
 
 
 Det er helt fantastisk for flotte disse Amaryllisene er. Store flotte klokker, som virkelig gir julestemning.


Håper du fortsatt har lyst til å være med på Helgegleder. Linken finner du HER


Kommentarer

Helena sa…
Gott med hembakat till helgen.
KRAM från mig!
idehaven sa…
Dejligt med friskbagt brød i denne kolde tid.
Jeg har ikke gået købt amaryllis i år, men når det måske. Jeg har hyacinter inde i stuen og de dufter skønt lige.

Rigtig glædelig Jul til dig Vivi.
Klem Helga
Underberget sa…
Hei Vivi! Nå er det en stund siden jeg har vært innom her sist. Håper alt er bra med deg og at bloggproblemene løser seg. Herlig med hjemmebakte julekaker og vørtekaker, mmm - og med brunost og smør på smaker det kjempegodt:-) Amaryllis er en vakker juleblomst, jeg har dessverre ikke kjøpt noen i år, men fikk tulipaner av en venninne i går:-) Ønsker deg en fortsatt fin helg og god førjulstid! Klem fra Berit
Eva Linnea sa…
Trist med krångel med bilderna! Jag skriver mina inlägg i LiveWriter. Där har jag aldrig haft problem.
Doften av nybakat bröd är ljuvlig! Jag bakar allt för sällan, tyvärr.
Amaryllis är den vackraste julblomman.
God helg önskar Eva Linnea
Å vil tro det lukter jul i huset deres nå Vivi, krydderkaka hørtes veldig god ut.
Amaryllis er flott, men av en eller annen grunn følger det alltid med "banan-fluer" på de jeg kjøper. Så i år har jeg satset kun på svibler.
Nå blir det bytur på meg, mamsen og Martinus strax!
Ha en flott og snøfull søndag Viv-mor!

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne