Gå til hovedinnhold

Tid for å komme inn!

Jeg har tenkt på det lenge, men i dag fikk de komme inn.
Det har vært kjølig på nettene flere ganger, og samvittigheten min har ikke vært god.


Men nå kan jeg slappe litt bedre av, for nå er alle pellisene inne i lysthuset, og der blir det ikke kuldegrader med det første.


På to av plantene var det faktisk svarte frostskader på bladene, så det var på høy tid kan du si.


Flere av pellisene står fortsatt i fin blomst, og det er herlig å se nå som det er høst.


Nå er alle plantene som ikke er vinterherdige inne, og jeg kan slenge beina på bordet.
Nå skal dem få stå i lysthuset til det blir litt kaldere, så skal alle på vinterlager i kjelleren til min far.

Håper alle nyter høstsola, men pass på det blir nemlig kjølig på nettene.


Kommentarer

Tänk att de så ofta sätter fart med blomningen just när det är dags att ta in dem. Som för att påminna oss om att de finns kvar där ute? :)
Marit sa…
Nydelige pelargonia du har! Synd at de er på sitt fineste når det blir høst.

Klem, Marit
Fine Pelargoner, kjekt å ta vare på vakre planter.

Ha en fin dag!
Turid sa…
Beundrer deg som orker det pelliskjøret ;) Men når jeg ser blomstene skjønner jeg det, de er jo så fine. Ups, jeg tror jeg må innrømme at det står en pellis i vinduskarmen akkurat nå....
Finfin onsdag til deg, klem fra Turid

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne