Gå til hovedinnhold

Juleforberedelser

Det er andre søndag i advent, og jeg har så smått begynt å forberede meg til jul.
Det er ikke så mye jeg skal gjøre, men litt baking og pusling på kjøkkenet blir det jo alltids.

I går hadde jeg husmorånden over meg, og først på programmet var ny forsyning av tomatsaus.
Det er så lettvint og godt, så noe kjøpt tomatsaus blir det nok ikke her i huset igjen.


Jeg tar som regel det jeg har for hånden, og det blir gjerne både med purreløk og gulerøtter i sausen.


Småkaker til store barn - makroner er alltid godt, og denne gangen ble dem vellykket i tillegg.
Har alltid hatt både nøtte- og kokosmakroner til jul, så dette er et må ha kake.



Julekake med brunost er jo super godt. En god gammel oppskrift som jeg fikk av min mor, og den blir alltid slik jeg husker hun laget. Gjærbakst er nok tingen for meg, for da blir det alltid slik jeg har tenkt.


Småkaker derimot er jeg ingen mester på, men jeg skal ha for å prøve.
Dette er et forsøk på Napoleonshatter, men etter steking ser det mest ut som padder.
Ja, ja det er ikke alt man skal lykkes med i disse travle førjulstider, men smaken er god og det holder for meg.

Ønsker dere en fin adventshelg, og en fortsatt fin førjulstid.


Kommentarer

Men koselig bilder ble det! Jeg er sikker på at de Napoleonshattene smaker nydelig! Ha en vakker søndag!
Så flink du er. Hjemmelaget er best. Napoleonshatter har jeg aldri verken smakt eller hørt om.
Hilsen Ingeborg fra fruhaldshage
stallnilsen sa…
Så flink du har vært, bildene dine ser så koselig ut ;).
Æ syns det er så utrolig koselig og bake til jul, da har æ som regel tent opp til røkelse også, og spiller gjærne litt julemusikk i bakgrunnen.
Æ har baka 8 julebrød allerede, men de er itt bort og spist opp, så¨æ skal nu bake i denne uka og putte i fryseren , så vi har noe o kose oss med, småkaker går det lite i huset, kjøper som regle bare noen pepperkaker, men iår har æ tenkt og bake havreflak, fant en oppskrift som så god ut, tenker prøve den :)

Ha ei fortsatt fin advent.

Lisbeth :)

Populære innlegg fra denne bloggen

Macrobilder fra skogen

 

Helgegleder # 21

Jeg gleder meg allid til helgen. Tid for avslapping og kos sammen med familie og venner.   Tusen takk til dere alle sammen som bidrar med bilder til Helgegleder. Det er kjempe koselig å lese om andre gleder, om de er små eller store, så er det alltid stas å sette seg ned for å se.   Har du noen bilder som har skapt eller skaper en Helgeglede, så er du hjertelig velkommen til å delta.   I denne runden så er det på tide med litt matglede igjen. Jeg er utrolig glad i mat, og i å lage mat med spennende smaker.   Sist helg var det jo påskeaften. Her i huset har vi ikke noe fast matrett den kvelden, så i år ble det kalkun. Etter et innpuls kjøp på Kiwi.  Frøst så penslet jeg den med olje. Finhakket hvitløk, sitronpepper og raspa limeskall ble gnidd inn og slik lå den på benken en halv times tid (under folie) Jeg kuttet gulerøtter og purreløk i litt store biter og la sammen med kalkunen. Dette gir smak på kraften, som jeg senere skulle bruke til saus.

Helgegleder #68

Helgegleden denne gang kommer en dag tidligere, slik at vi alle kan få tid til ALT vi skal gjøre i morgen tidlig. Her i huset skal sønnen gå i barnetog, og da hjelper det lite om det er lørdag morgen. Tidlig opp for å henge ut flagg, spise frokost, få på penklær og være klar på skolen når klokka slår. Denne runden av helgegleder blir en blanding av flere ting. Sist helg så lå jeg på sofa'n med feber, hoste og snørr. Ikke noe stas, men lykkelig for at det ikke var denne helga. På søndag pakket jeg meg godt inn og tok med kamera ut, det kunne jo være noe som hadde kommet frem siden sist. Denne Auriklen kjøpte jeg i fjor, og du verden så flott den er. Se på det hvite, det ser nesten ut som snø. Siden Auriklen er en lav plante, så kan dere vel tenke dere hvordan jeg lå for å ta disse bildene :) Bare det kan jo være en flott helgeglede, i alle fall for nabo'n. Den flotteste overraskelsen på søndagens runde, var allikevel julerosen. Denne